FaeZon- UNiquE NAma kU

da lame kan stop tulis post kat cini.

bukan ape, ritu balik rumah sbb ader masalah kesihatan sket.

N, kat umah, taw2 la, laptop ini milik adik2 ku..hehe.

Lagipun, byk aktiviti kt umah ..hehe.

Advertisements

fuh…even dah abes baca n tgk video dari Eruwan Gerry Norsen nih, saya baru dpt apply sket2 jer.. tgh mengoptimize pemahaman saya tuk listing kat ebay nih.. Nak bukak store baru, kali nih wat guna bussines la plak, mintak2 xkene kacau sgt ngn pakcik admin ebay.

Check list of thing that I have to do n done already

get vcc and apply for ebay n paypal – done

Upload ebooks – halfway

Re-write the listing page – not done

Get my own domain and hosting – done

subscribe to selling manager pro n premium store – not done, perhaps in the next few days.


p/s : still thinking the pro n cons of subscribing to premium store. shud I? fuh.. Always use basic store before, maybe I shud try kan?

p/s 2 : When i want to apply for adsense again?

Arghhhhh!!!!!…

da sampai penang

rindu negeri tercinta

PENANG SGT PANAS SKANG,

KELANTAN ASYIK MENDUNG N HUJAN BARU BEST

huhu

nak balik Kelantan!!!!!

Nak dok umah…sob..sob..

Tags: ,

hehe..sje jer..tgk2 gmbar kt msrsm dlu, trpandang gmbr nih..dulu2 mmg ske tgk klas yg sgt kreatif nih, tp,,,cikgu2 mmg xhargai ke-kekreatifan dorng nih, g cat blik dinding yg cantik tuh…cat kaler2 xpe gak,nh cat plain..haih..haih…

NIh cip ILUNI HAYATI , my geng dlu. okay, cbe tgk gmbr kt blakang…menarik kn karya2 bdak2 nih.

Tags: ,

baru pas menonton match antara kelantan n kedah.

haih…punya la smagat kami tgk dpn tv, siap goreng ayam kentucky, sosej sume, tgk2 kalah..

huhu..Hampa..hampa…

lg Frust sbb Klantan da men ngn elok compare to Kedah, huhu..tp, nape la sume trial xpenah nk bolos..huhu. .

Rini xde luck la kot tuk klate, Luck byk kt Kedah

Wahida ckap “ Long, hantu maen bola” -Indra la tuh..hehe…dia tgk kepala berbalut td..

Umairah pun tgk ngn mata xberkelip, -err…xpasti dak umor 3 tahun cm dia minat tgk bola gak ker.

Ayah tgk smbil do mengomel2 ” isk,,,heading xkuat,  passing bola xbtul, sepak xtepat

hehe…

Neway, xpe la,, try next time la team Red Warrior yer..


Petang nih saya rase amat rajin, so saya pun wat kek coklat moist fevret me n my family la ( konon2 nye)
N lucky me, rini, kek jadik ngn elok jer..ngehehehe…dapat gak hasil saya dok godek2  baiki oven td ( tukar seting jer pun). Yela slalu dok plik nape asyik xmasak tgh, rupe2 nye dh tertukar tempat ltak kek tuh.Adoi..

btw, nih resepi kek coklat moist ejon yg sgt enak ( koya bg nama sendiri)

Bahan A
1 cwn serbuk koko
1/2 cwn gula halus
1 cwn air panas
1/2 cwn susu cair

Bahan B
2 cwn tepung gandum/self-raised  ( saya prefer self-raised)
2 sudu kecik bakin powder
2 cawan gula halus ( amik la gula kasar tuh, blend smpai jd tepung kalu xnak beli)
4 biji telur gred A ( kalo rase2 telur kecik, tmbah jer la kot sbijik, xde kesan ngat pun..ngehehe)
250gm mentege or marjerin ( =seketul buttercup tuh)
2 sudu esen vanilla

cara

  1. Masuk semua bahan A kecuali susu lam periuk, n kacau sampai berkilat n masak ( api slow2 jer, n kacau selalu)
  2. Then, bila dah sebati, n agak2 berkilat gitu, tutup api, bg sejuk sket ( lam 2-3 minit), campur susu, kacau bg sebati.
  3. sementara tunggu sejuk, ayak tepung gandum n baking powder, ayak la 2-3 kali kalo nak bg kek nek ngn elok,( tp saya wat skali jer, tu pun soh adik)
  4. Dalam bekas lain, pukul mentega n gula halus sampai kembang, ( agak2 kaler putih yer cip cma)
  5. Masukkan telur satu persatu ( masuk sebiji, pukul smpai dh xde rupe tlur, baru masuk lg sbijik, smapi abes)
  6. Masuk esen vanilla
  7. Masuk tepung selang seli ngn adunan bahan A tadi
  8. Sapu marjerin kt dulang pembakar( saya just lap2 guna pembalut mentega td jer,,sep sket)
  9. Tuang la adunan.
  10. Bakar 40 minit, suhu 180C ( agak2 la sampi masak, pandai2 la adjust oven, kalo microwave just set kt masak kek jer )

Icing

  • 150 gm coklat masakan ( xkisah la bape, slalu saya guna sebungkus jer, dalam 150 gm)
  • 1 sudu susu pekat
  • 2-3 sudu air panas

masak sume dlam double boiler ( err…kalo xde, amik jer 2 bijik periuk, 1 besar, 1 lg kcik, masuk air lam periuk besar, ltak periuk kecik dlm periuk besar, n ltak jer bahan2 lam periuk kecik..hihihi)
*nak lagi sedap, tambah susu cair, memang berlemak la..hihi… ( tmbh ikut suke la, nk pekat, bg lebih coklat, nk cair, tmbah susu cair, nk berkilat, bermintak, tmbh mentega sket..(jgn ltak marjerin byk, t jadik masin plak icing)

den tuang jer la.

Saya wat petang, malam d bes,mesti sdap kn, hihi…

wah, skang saya dah sgt pening ngn ebook yg byk nih…mane nk baca dlu yer..  saya pun xtaw, tp saya pilih tuk baca ebook eruwan tuh, ape ntah nama ebook dia, lpe lak.

Best ebook tuh, n ader sket sama ngn ebook yg sy tgh nk bli actly, ebook nih just rm60, ebook yg nk sy bli 65usd. So, nasib bek la..coz, ble baca content dia, tgk2 mcm lbih krg sama ngn ebook yg  sy nak bli, template sama, cara pun sama. FUh..leh try yg ni la..hihi..

Oit pakcik Google, tgl ko kjap yer, sy bosan sbb ko wat payah ngat.

nanti saya dh ader mood ngn kamu, sy pergi kt kamu balik, N of course la saya tak putus asa lg ngn kamu, tp rase nye, My baby ebay need my attentions more now. sales makin okay despite of probs with AN.huh..

okay, chow dulu.

my tweet..tweet

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

November 2017
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

KongSI-kOngsI

Bookmark and Share

Archives

Top Clicks

  • None

Blog Stats

  • 1,199 hits

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other follower